Connect with us

Gençlik

Kocaeli Üniversitesi’nde boykot eylemleri devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi’nde boykot eylemleri beşinci gününde devam ediyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrası başlayan protestolar üniversitelerde boykot eylemleriyle devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi Amfi Tiyatro yerleşkesinde öğrenciler boykot eylemlerini sürdürüyor.

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin 20 Mart’ta A kapısı önünde “Baskılara Haksızlığa Asla Teslim Olmayacağız” şiarıyla düzenlediği basın açıklamasının ardından B kapısına yürüyüş gerçekleştirdi. Polis barikatı il karşılaşan öğrencilerin yürüyüşü engellendi ve polis saldırısı gerçekleşmişti. Saldırıda bir öğrencinin burnu kırıldı, çok öğrenci ve akademisyen darp edilerek gözaltında alındı. Gözaltılar daha sonrasında serbest bırakılmıştı.

Öğrenciler bu haksızlık ve hukuksuzluğa karşı seslerini İzmit’te eylemlere katılarak devam ettirdi. Yapılan eylemlerde gözaltınan alınan üniversite öğrencilerinden 2’si tutuklandı.

Öğrenciler ODTÜ’nün Akademik boykot çağrısına ses vererek ODTÜ’den KOÜ’ye boykot çağrısı ile Kocaeli üniversitesinde amfi tiyatroda 24 Mart’tan bu yana forum, etkinlik ve atölyele çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Üniversitede forumdan sonra Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısı ile her gün kent merkezinde “Şiddet varsa ders yok! KOÜ boykotta” diyerek mücadelelerini sürdüren Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yaşadıkları gazetemize anlattı.

Örgütlü mücadele vurgusu

İngiliz Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi, foruma yönelik değerlendirmesinde beş yıldır bu şekilde böylesine bir topluluğu bir arada görmediğini ifade ederek, üniversitelerde yaşanan haksızlığın ve hukuksuzluğun olduğu bir dönemde birlikteliğin önemine işaret etti. Başka insanların da ne düşündüğünün önemli olduğunu söyleyen öğrenci, “Kesinlikle örgütlü olunmak zorunda” dedi. Hangi talepler etrafında bir arada olduklarına da değinen öğrenci, “Yurtlarda yaşanan eşitsizlikler, öğrencilere asla sunulmayan ama sunulacağı söylenen imkanlar ve imkansızlıklar; taşınma söz konusu olan fakülte ve birimler manifestoda yer alıyor” ifadelerini kulandı.

Eşitlik, adalet ve hukuk

Öğrencilerin sorunları için bir araya gelmesinin önemine değinen başka bir öğrenci ise, bizim hedefimiz ve amacımız bir: Eşitlik, adalet ve hukuk “ ifadelerini kullandı.

Konuştuğumuz bir diğer öğrenci de boykotun amacının sesimizi daha da ülkemize duyurmak, yanında olduğumuz arkadaşlara kendi samimiyetimizi hissettirmek ve daha büyük kitlelere ulaşmak olduğunu söyledi. 

Mücadeleye çağrı

Mücadelenin seyri hakkında görüşlerini belirten başka bir öğrenci ise Z kuşağına ‘tablet gençliği’ denildiğini ama bunu söyleyenlerin yanıldıklarını söyledi. Öğrenci konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Biz birleşebildik alanlarda, biz bunun daha fazlasını da yapabiliriz. Nasıl ki ODTÜ bizi çağırdı ve biz bu talebi kabul ettiysek, biz de aynı şekilde Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak tüm herkesi çağırıyoruz. Siz de yanımızda olun.”

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri taleplerini forumda paylaştı

Mücadelenin devam edeceğini vurgulayan öğrenciler, manifestodaki taleplerinin uygulamaya geçirilmesinde kararlı!

Öğrencilerin forumda dile getirdiği talepler arasında doğru bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde erişilmesi yer alırken; adaletten ve demokrasiden yoksun kararların hiçbir kurumun içerisinde olmadığını, görmek ve bir arada olmanın etkileyici, umut verici bir hareket olduğunu söylüyor. 



Daha Fazla Gençlik